We ‘ll always have Dragnea

 

În clasa a cincea am înțeles pentru prima oară ce înseamnă să fii minoritar. Profesorii strigau catalogul si cînd ajungeau la mine se opreau și întrebau „Tu ce ești?”. Poate că intrebau din pură curiozitate dar pentru mine era o întrebare agasantă- era foarte greu să mă definesc la 12 ani. Atunci mi-am dorit prima oară să fiu și eu majoritar ca Ionescu sau Popescu  .

Apoi unii au crezut după nume că sunt german. Mi-am asumat această identitate. Dacă tot îmi era hărăzit să fiu minoritar măcar să fiu minoritar majoritar- nu minoritar minoritar din ăia care sunt puși sub preș la de alte naționalități.

Pe urmă am emigrat. Gheorghe a devenit George și pe urmă Uri.Am crezut că de acum o să fiu majoritar. Și chiar am fost. O perioadă scurtă cît bătaia aripilor unui fluture-încheiată in noiembrie 1995 prin trei focuri de armă într-o piață din Tel Aviv.Am devenit implicat.Am vrut să pun umărul la împlinirea viziunii liderului împușcat   . Chiar am demonstrat  în piața care-i va purta de atunci numele . M-am uitat în jurul meu.În stînga și în dreapta. Și am văzut că suntem tot mai puțini. Teama a învins. Și m-am simțit din nou minoritar.

Anul trecut au fost alegeri  . În ambele mele patrii.  Majoritatea receptau mesajele Marilor Manipulatori-care le injectau doza de spaimă direct în vene . Dacă nu ne alegeți pe noi , vin EI .Și pentru că EI trebuiau să poarte un nume, un singur nume , cît mai greu de pronunțat dar cît mai ușor de  dușmănit  li s-a spus  lor simplu sorosiști. Metoda a dat rezultate   . Teama a învins din nou .Iar eu credeam că mi-e hărăzit să rămîn un veșnic minoritar.

Apoi, într-o noapte Împăratul cel Mustăcios a dat un decrețel.Brusc locuitorii insulei s-au trezit din somnul cel de moarte.Pentru că insula este totuși un stat de drept.Iar anul nu mai e 1984.

Au îeșit în stradă ,valuri-valuri și Ionescu și Popescu majoritarii  și Hans Și Zoli minoritarii majoritari și Roni și Andrei minoritarii minoritari și Vasili din Bulgaria și Corneliu și Gordana, și Eduard din Scoția si Anca din Israel . Și pînă la urmă a ieșit și Uri redevenit brusc Gheorghe. M-am uitat în jurul meu.Am văzut că suntem tot mai mulți. Și am avut o senzație pe care n-o mai avusesem de mult. Senzația majoritarului.

Ce va fi mîine? Greu de spus. Mîine e o nouă viață-cum spune atăt de frumos Viorel Ilișoi .   Piețele se vor goli.Nu știu dacă e o izbîndă de o viață sau de o clipă. Dar așa cum i-am învățat pe copiii mei -dacă tot trebuie să învățăm din ceva-e de preferat să învățăm din  victorii.Că din înfrîngeri am tot învățat pînă ne-am întors tot de unde am plecat. Mîine ne vom înghesui iar pe autobuze , vom năduși pe trenuri  sau ne vom chirci pe avioane  în drum spre ceea ce ne e acuma casă.Dar  dacă nu am fi venit , am fi regretat într-o  zi. Poate nu astăzi, poate nu mîine dar curînd și pe tot restul vieții  . Ne vom certa din nou  pe șosele sau ne vom ciondăni pe la ghișee . Însă  ne vom aminti că odată , pentru o zi, am fost uniți. And above all  și mai presus de toate  We”ll always have Dragnea .

dragnea_1

 

 

9 gânduri despre „We ‘ll always have Dragnea

  1. Prietenia lui Bibi cu Dragnea s-a nascut din interes.
    Prietenia dumneavoastra cu Raluca Feher este insa nascuta in pacat.
    Ma intreb daca stiti cu cine aveti de-a face.

    I-ati citit blogul in care declama cum ar vrea sa manance carne de evreu, cum s-ar delecta sa-si potoleasca setea cu sange evreiesc?

    Ma rog bestia de Feher numai declama poezia canibala a lui Muhammad Darwish, pe care-l numea cu insolenta „Eminescu al palestinienilor”.

    Eminescu al balestinei? N-a mai ramas putina decenta pe lumea asta?

    I-ati vazut fotografiile in care fufa asta nenorocita sta in tete-a-tete intim cu „excelenta sa ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al statului balestinei la bucuresti” ?

    Ce discuta prostituata Raluca cu Fouad Kokaly la chiolhanul festiv?
    Cum sa ucida israelieni? Cum sa puna o bomba?

    Cine stie? Posibil numai visau impreuna despre viitorul fericit al balestinei dupa ce ii arunca in mare pe evrei.

    Cititi putin blogul lui Kokaly, cum viseaza la balestina care se intoarce la zilele dinainte de independenta.

    Asta ca sa nu credeti cumva ca hiena asta de Raluca Feher s-a inhaitat cu ambasadorul terorist ca sa discute de „solutia celor doua state” si pe unde o sa treaca frontiera in Ierusalim sau despre „pace”.

    Nu, bestia de Feher vrea sa danseze cu teroristul balestinian peste mormintele noastre, ale tuturor evreilor si sa serbeze pacea cimitirelor.

    Tot blogul ei este plin numai de admiratie fara de teroristii inchisi pentru asasinat.

    Dupa aprecierea putorii asteia Israelul ii tine la inchisoare pe
    asasini numai ca sa se imbogateasca din cheltuielile lor la cantina.

    Nu inteleg cum ati putut intra in prietenie cu legionara asta infecta asasina.

    Raluca Feher merita ciuma, nu prietenie.

    Apreciază

    1. Nu sunt nicidecum prieten cu dna/domnisoara Feher. Ba dimpotrivă uneori o combat .La subiect însă, nu la persoană. Nu am observat la dinsa o atitudine antisemită .Critică la adresa politicii Israelului da. Nu știu nici ce spune ambasadorul palestinian , nu i-am citit blogul dar nici nu am mari pretenții de la el.
      Dar cînd un politician al unei țări care mi-e dragă , fie el Dragnea sau Netanyahu îmi vinde minciuni pentru a-si promova interesele personale atunci mă revolt .
      Personal nu mă identific cu nici una din spaimele pe care vrea să ni le inducă domnul Netanyahu. Nici cu amenințarea cu un nou holocaust .Mai ales cînd văd cît de bine s-a împrietenit cu urmașii celui care l-au făcut pe precedentul. Nici cu reformularea istoriei- vezi declarația că Hitler nu a vrut să-i deporteze pe evrei dar a fost convins de muftiul Ierusalimului , declarație contrazisă bineînțeles de istorici .
      Se pare că pe dvs domnul Bibi a reușit să vă sperie cu posibilitatea aruncării în mare de către arabi. Poate cu zmeie .Avem a patra armată ca putere din lume dar ca mentalitate trăim mai departe în ghettou. Din punctul asta de vedere, poate rămîn in minoritate. Sper că nu pentru mult timp.Mulțumesc pentru comentariu .

      Apreciază

  2. Draga George, este o diferenta intre critica la adresa politicii Israelului si critica la adresa existentei Israelului si a dreptului meu si al tau si al familiilor noastre de a trai in Israel, de a trai oriunde pe pamant.

    Daca nu ati observat ca Raluca Feher este o antisemita de tipul genocidar, care considera existenta Israelului si viata evreilor ca pe un afront personal, mai observati.

    Feher nu este ca orice romanca. Nu orice romanca se intalneste regulat cu ambasadorul OLP si este platita pentru manifestari si agitatie antisemita la Bucuresti.

    Uitati-va pe arhiva Frontline Club Bucharest la interviul organizat cu Norman Finkelstein, concentrat pe discutia asupra despagubirilor (pitzuim) din Germania si despre conflict.

    E greu de inteles ce vrea Finkelstein in legatura cu despagubirile platite parintilor nostri; poate sa vina romanii sa dezgroape pe mama si tata din mormant, sa-i scuture de mica suma pe care au primit-o pentru anii de suferinta in inchisoare si privare de libertate, drept la munca si alimente.

    In a doua parte, Finkelstein vorbeste romanilor despre Statul Satanic Israel, care omoara arabi din sadism, despre Gaza ca „cea mai mare inchisoare din lume”, ai carui detinuti „demonstreaza” ca sa se „intoarca” la casele lor din Israel.

    Feher l-a adus pe Finkelstein ca sa-i convinga pe romani, ca in drumul lor spre „intoarcerea la caselor lor”, arabii au dreptul sa ucida orice evreu le iese in cale.

    Dupa pramatia de Feher, arabii sunt „indigeni”, sunt „colonizati”, deci au dreptul si obligatia sa ma ucida pe mine, pe tine, pe copiii nostri si pe tot poporul evreu.

    Poti sa vezi la Frontline si intalnirea cu Gideon Levy, care explica oaspetilor lui Feher ca Israelul este un stat nelegitim, care trebuie lichidat prin BDS, razboi economic, cultural si diplomatic, dar si prin asasinate teroriste, totul in masura posibilitatilor.

    Urmareste acolo si „sarbatoarea” care a organizat-o Raluca Feher la aniversarea declaratiei Balfour, ca sa-ti fie clar ca nu e vorba de nici o critica la adresa nici unei politici a guvernului, ci de impotrivire totala la existenta Israelului si ura bestiala, animalica fata de orice evreu care traieste pe lumea asta.

    Articolul „Palestina romaneasca” este insasi din titlu o infamie rasista antisemita de cea mai joasa speta.

    Este o abominatie sa spui ca masele de romani care manifesteaza contra lui Dragnea sunt sunt „palestinienii” care ataca inarmat Israelul in „marsul reintoarcerii”.

    Daca mai ai vre-o indoiala, uita-te si la articolul „Salvati-va viitorul, demisionati” din 7 August si lungul articol din clasica antisemita a secolului 19, inclus:
    –––––––––––––––
    Mă întreb ce ar zice slugile lui Voiculescu despre autorul textului de mai jos. Că este antisemit? Că e un psihopat?

    “La orice popor drepturile publice şi private au fost rezultatul unei munci seculare şi a unor sacrificii însemnate. Dacă exista aristocraţia, cu prerogative deosebite, acestea erau compenzaţia muncii războinice; dacă ţăranii, cari pretutindenea au fost aserviţi, au izbutit în urmă a se vedea stăpâni pe bucăţile lor de pământ, aceasta a fost oarecum răsplata pentru că în vremi trecute ei singuri au purtat greutatea instituţiilor: dacă partea clerică s-a bucurat de prerogative, ea a şi împlinit o sarcină de cultură, pe care, în împrejurările date ale evului mediu, nu le putea îndeplini o clasă de raţionalişti. Evreii singuri, cu totul deosebiţi şi având tendenţe deosebite de popor, nu compensează întru nimic munca poporului care-i susţine. Evreul nu cere, ca clasa de mijloc din secolul al XVII-lea, libertatea muncii productive, ci libertatea traficului […]. Restricţiuni juridice au existat pentru ei totdeauna, dar nu din cauza religiei. Ştefan-Vodă cel Mare întăreşte câtorva evrei, veniţi din Polonia, libertatea confesiei, dreptul de a-şi clădi sinagoge, un drept pe care turcii, aşa-numiţii noştri suverani, nu l-au avut niciodată, deşi confesia mozaică e pentru spiritul ascetic şi îngăduitor al religiei creştine tot atât de străină ca şi cea mahometană. Afară de aceea aveau dreptul liberei negustorii cu manufacturi străine – dar aicea se mărginea totul şi aşa ar fi trebuit să rămâie. Meseriaşi şi proprietari nu puteau fi, căci proprietatea emana de la domnie şi era strâns legată cu contribuţia de sânge, la care nimeni nu i-a poftit, nicicând, şi de la care, chiar când îi pofteşti, ştiu a se sustrage, făcându-se sudiţi austrieceşti, deşi sânt născuţi în România din supuşi ruseşti şi n-au văzut Austria cu ochii. Prin ce muncă sau sacrificii şi-a câştigat dreptul de a aspira la egalitate cu cetăţenii statului român? Ei au luptat cu turcii, tatarii, polonii şi ungurii? Lor li-au pus turcii, când au înfrânt tractatele vechi, capul în poale? Prin munca lor s-a ridicat vaza acestei ţări, s-au dizgropat din învăluirile trecutului această limbă? Prin unul din ei şi-au câştigat neamul românesc un loc la soare? […]. Şi ni pare rău de acei puţini evrei cari, prin valoarea lor personală, merită a forma o escepţie, chiar dacă s-ar compune din 2-3.000, cari s-au identificat cu această ţară. Dar fiecare poate pricepe că, într-o armie străină care se apropie de noi, nimeni nu va căuta să deosebească pe puţinii amici, ce i-ar putea avea în acea armie. Şi evreii sunt o armie economică, o rasă de asociaţi naturali contra a tot ce nu e evreu”.

    Apreciază

    1. Știu că Feher nu iubește Israelul. Ba din contră. Este și puțin paranoică .Dar asta nu face ca să nu aibă dreptate în anumite privințe.
      În cazul lui Finkelstein nu se referă la acei evrei nenorociți care și-au pierdut viețile in Holocaust. Se refera la anumite structuri prezente din păcate în societatea israeliană de a exploata financiar sau moral Holocaustul. În sensul am suferit deci avem dreptul să facem orice. Spuneți că ați făcut 15 ani miluyim. Și eu. Cred că vi s-a întîmplat în acești 15 ani să fiți părtaș la anumite decizii cel puțin dubioase vis-a-vis de palestinieni. Sigur că ne putem spăla conștiința și spune -Li se cuvine, si așa sunt toți teroriști. Dar orice om cu anumite valori de acasă știe că nu e așa. V-aș recomanda nu pe Finkelstein, nici pe Chomsky,nici pe Gideon Levy. Vă recomand să citiți articolul lui Ron Lauder apărut azi in New York Times . https://www.nytimes.com/2018/08/13/opinion/israel-ronald-lauder-nation-state-law.html .Despre Ron Lauder nu puteți afirma că e un nazist sau un antisemit . Cînd îți pierzi prietenii de genul lui ron Lauder si rămîii doar cu Trump. Dragnea , Orban și dictatorul din Filipine un admirator al lui Hitler ,atunci știi că ai o problemă

      Apreciază

Lasă un comentariu