Despre fericire, fără instrucțiuni de folosire

Unii zic că a fost noroc . Alții că a fost Dumnezeu. Eu aș vrea să cred că a fost cîte mult din fiecare. Plus personalul medical . Mai ales personalul medical. Factorul uman,  cum zice prietenul Mumu.

Acum după ce Simona s-a întors  acasă refăcută pot să mă așez la masa de scris și să încerc să-mi contabilizez gândurile  . Căci orice am spune ,un AVC chiar de nu e al tău îți dă un brînci și te aruncă într-o mare de gânduri  .

Cum ar fi:

– un gând mărunțel   despre cum  oare se folosesc  mașinăriile alea ciudate cu care  conviețuiam dar cu care avusesem pînă atunci doar o  relație platonică. De exemplu robotul de bucătărie. Sau  mașina de spălat rufe. Noroc că am copii suficient de tehnologizați ca să le găsească  destul de repede filmulețele cu modul  de funcționare pe YouTube .

-două  gânduri  mari despre prietenie. Și un gând special minunaților oameni dintr-un  grup care se numește Israel Ajută Colectiv care au demonstrat din nou efectul fluturelui. O scânteie aprinsă în 2015 la un club din București va aduna  iarăși  niște oameni într-un scop comun  în 2018 .

-un gând  mijlociu că poate ar trebui să schimb macazul și să devin vegan. Gând de care m-am lecuit  atunci cînd am încercat să gust o  pastramă vegană. Cu toate astea ori poate tocmai de aceea am rămas cu o admirație sinceră pentru cei care pot mănca așa ceva .

-trei gânduri despre impactul hazardului asupra existenței noastre

-cîteva  gânduri  prozaice despre viață

– cîteva gânduri existențiale despre opusul ei

– nenumărate  gânduri despre fericire. Nu a mea , a noastră . Mi-am dat seama că nu prea  știu cum funcționează  . E   cu mult mai complicată decît mașina de spălat rufe ori mixerul de bucătărie .Și nici nu are filmuleț instructiv  pe YouTube. Atunci ne oprim din drum  și încercăm să pornim mașinăria din nou  ca atunci odată  demult înaintea   grijilor , a bolilor  și a  tehnologiei  .

Apoi am tras linie și mi-am adunat gândurile  .Le-am scăzut pe alea de se bat cap în cap . Le-am ignorat pe alea răzlețe Le-am rotunjit pe alea negândite pînă la capăt . Le-am  adunat cum adunam odinioară vectorii în liceu. Și mi-a rezultat un gând tâmpit .Atît de tâmpit încît nu mă pot abține să nu-l  scriu  Oricât ar părea de ciudat dar uneori are și AVC-ul ăsta avantajele lui.

3 gânduri despre „Despre fericire, fără instrucțiuni de folosire

  1. URA!! Dumnezeu a fost langa Simona si i-a mangaiat sufletul si i-a vndecat trupul! Ea are treaba multa acasa! O asteptau copiii ca sa-i ajute,sa-i mangaie sa le arate drumul bun,ca sa nu rataceasca! Ma bucur muuult si pt Simona si pt tine Gyri,dar mai ales pentru Rozica,care nu mai era linistita !Sa fiti sanatosi si sa va ocrotesca bunul D-zeu de toate pericolele vietii MIMI

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mai bine fara AVC si fara multe altele care te obliga sa vezi si sa incerci pe pielea ta,mult mai multe decit masina de spalat sau robotul;le poti obtine si fara sa treci prin purgatoriu si sa nu stii daca cobori sau urci…

    Apreciază

    1. Ai dreptate Mioara. Însă orice încercare care nu te omoară te poate învăța ceva. La recuperare acolo la Bnei Zion am vazut cazuri mai grele ca al Simonei care au gasit puterea sa o ia de la capat. E greu dar posibil. Pina la urma fiinta umana, asa fragila cum este, are totusi puteri miraculoase.

      Apreciază

Lasă un comentariu