Comunismul cu față pisicească

Vine o vreme în viața fiecărui om, a fiecărei familii când simte că trebuie să facă o schimbare. Pentru noi acela a fost momentul când Simona a făcut accidentul vascular . Atunci am hotărît că trebuie  să ne descotorosim de toate grăsimile din frigider. Așa a apărut în viața noastră Maiakovski -un motan negricios cu guler alb -care s-a oferit să ne ajute în lichidarea surplusului . Dar  pentru că o singură pisică care mai e și neagră e semn de  ghinion a apărut și Bulgakov  în speranța că poate norocul funcționează după aceleași principii ca înmulțirea din cartea de algebră .

Pe urmă au venit și altele . Stăteau toată ziua  cu burta la soare doar așteptând plusvaloarea.  Deja pisicile din cartier erau convinse că viitorul de aur al pisicimii se află în curtea noastră. Casa mea devenise varianta modernă a Falansterului de la Scăieni . De la fiecare după posibilități , fiecăruia după nevoi – cu toate că am impresia că pe pisici le interesa doar partea a doua a frazei. Nici nu atacau direct hrana  ci mai întîi făceau niște tumbe   în jurul ei cu o aroganță felină care spunea – vrem să mai întîi să analizăm oferta ta că ,să știi , noi mai avem și alte propuneri .

Doar că după un timp s-a terminat plusvaloarea. Odată cu ea s-a terminat și armonia pisicească . Mai pică câteodată un os de ros, sau vreun colț de brânză iar în weekend chiar șuncă de Praga dar în marea lor parte beneficiile sociale s-au isprăvit. Falansterul de la Scăieni s-a transformat într-o cenușie Venezuelă . Unele pisici au rămas mai departe să se ciondănească pe la cozi, dar majoritatea au emigrat .

Pe undeva îmi pare rău că Marx și Engels nu au fost deținători de pisici. Căci dacă ar fi fost, înainte de a aplica comunismul pe oameni, l-ar fi probat pe pisici. Și ar fi înțeles că e o utopie care nu are nici un sens. Toată lumea ar fi ieșit mai câștigată . Inclusiv lumea pisicească.

3 gânduri despre „Comunismul cu față pisicească

  1. Subtil, profund, cu un umor fin si un spirit de observatie deosebit, impletesti specificul felin cu o epoca ce nu s-a stins inca! Daca ar putea sa citeasca, le-ar place si pisicilor! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s