Punguța cu două cupe . Poveste de adormit adulții .

Acu cațva ani m-am pomenit pentru prima oara in viața mea in magazinul de sutiene . O prietenă i-a povestit nevestei că și-a cumpărat un sutien din România și nevasta a hotărât că asta vrea sa-îi aduc cadou .

Un bărbat într-un magazin de sutiene e chiar mai rău decât un elefant într-un magazin de porțelanuri. Sunt in minoritate absolută . Proporția e cam ca rata de succes la vaccinări . 94.6% sunt femei . Eu reprezint eșecul de 5.4% . O doamnă mai în vârstă mă lasă să trec în față . Îi zic vânzătoarei de ce am nevoie . ”Ce cupă ?”-ma intreabă ea. Sunt pus in derută . Știam de Cupa Campionilor, de Cupa Davis dar banuiesc că nu la așa ceva se referea. “Măsura” –zice ea ca sa mă scoată din încurcătură. În ce unitati se masoara asta, mă gindesc repede – o fi cu numere ca la pantaloni, o fi cu litere ca la cămăși ? .Sau poate metri cubi ? . Și atunci am o idee care mi se pare salvatoare . ” Așa –cam ca la dumneavoastra”-răspund. Imediat imi dau seama că ideea nu era deloc stralucitoare . Doamna care ma lăsase in față geme .Vânzatoarea se roșește. Eu ma îngalbenesc . Pentru un moment ma tem că voi fi acuzat de hărțuire sexuala. Dar nu. Fata vrea să-și vanda marfa mai mult decit sa se complice cu mine. Imi dă un sutien, din ultima colectie. Plătesc repede și distrug bonul. Oricum –voi raporta acasă că a costat mai puțin.

Toate femeile din magazin respiră ușurate . Își vor putea căuta mai departe sutienele visurilor lor fără a fi stânjenite de prezența mea inoportună . Iar eu mă indrept spre iesire –mai țanțos decit cocoșul lui Ion Creanga. Mă simt ca un campion. Duc o punguță pe care scrie Triumf și in ea mândre si oacheșe ca niste mărgele șed două cupe.

3 gânduri despre „Punguța cu două cupe . Poveste de adormit adulții .

  1. Simona nu trebuia să te trimită pe tine să-i cumperi asta (putea ruga pe Tali sau pe Șaron), iar tu nu trebuia să accepți. Umorul însă mi-a plăcut !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s