Excursii frizeristice

Tot așa cum cel ce analizează speciile de păsări se numește ornitolog iar cel ce studiază speciile de animale se cheamă zoolog, eu m-am făcut turistolog.  Adica analizez speciile de turiști , mai ales acele specii care ajung in România .

Am identificat mai multe categorii ce  se diferențează intre ele mai ales prin  locurile  in care habitează  . Astfel am descoperit   liliacul de cazino. Este o subspecie care  trăiește în peșterile din Calea Victoriei și e activă mai ales noaptea când  se hrănește cu jetoane . Ii recunoști ușor pe liliecii de cazino pe drumul de costișe ce duce către aeroport   la intoarcere când se jură   că niciodată  n-o să le mai fâlfâie  aripile prin  vreun cazinou . Asta până la următoarea leafă căci liliacul  de cazinou e un mamifer cu  brațe lungi și memorie scurtă , spre marea bucurie a dealerilor  .

Există apoi iepurele  de lupanare. In ultima vreme Bucureștiul a devenit  un fel de Paris minus  romantica sau un fel de Amsterdam minus  felinarele . Dar fetițele dulci (si nu prea scumpe ) din București constituie o  atracție pentru rozătoarele ierbivore  participante la petrecerile  de absolvire a burlăciei care pot astfel gusta din plăcerile unei ultime împerecheri cu o frumoasă iepuroaică de Dâmbovița  .

O altă categorie, destul de răspândită sunt  ogarii de mall. Aceștia sunt  niște animale de companie  de mult domesticite   ,   care își însoțesc  femelele la cumpărături    și  le păzesc   in timp ce ele adulmecă următoarea pradă   . Crocodilii de Terme, sunt niște reptile  complet  inofensive  care viețuiesc in păduri tropicale,  și  se mișcă în jurul unui șezlong pe care se rostogolesc leneș de pe burtă pe spate .

  O altă specie interesantă este   cocostârcul de munte. Trăiesc izolați dar uneori se adună și in turme pe două sau patru  roți  . Sunt frecvenți mai ales in zonele șoselelor alpine – Transalpina sau  Transfăgărășanul   .  Tot din categoria carnivorelor face parte și  mistrețul  de restaurant   . Mistrețul de restaurant  este o categorie aparte de turist care are un intestin subțire suficient de gros ca să incapă in el   o duzină de sarmale  și  o cantitate nelimitată de mititei   .  

În afară de turismul de faună , mai  există și turismul  dendrologic  alcătuit din acei arbori de mult  dislocați  care vin să iși cunoască rădăcinile  .  În ultimul timp a luat avânt un nou gen de turism care face ravagii  printre turiste – turismul coafezic  .  Saloanele de infrumusețare sunt pline și  toată lumea e mulțumita mai ales doamnele care vin   Angela Merkel și pleacă    Ariana Grande.

 Eu am extins acest concept și la bărbați . Așa a apărut turismul frizeristic . E o specie nouă de turist pe cale de apariție . Conceptul e simplu. Plătești o excursie și primești o tunsoare bonus . E și rentabil . Prețul unui tuns in vest poate ajunge până la 25 de euro . Nici un cap nu valorează  atat . Pentru ca să-ți poată lua atâția bani pe un tuns frizerii din Vest  s-au șmecherit. Își spun acum hair-designer și  nu te mai primesc fără programare.   Bătrânul meu frizer din Timișoara nu cunoaște șmecheriile astea și mă tunde  cu 20 de lei , ca pe vremuri .  

  Doar că de data asta de cum am intrat în frizeria din colț  mi-am dat seama că am dat de bucluc  . Bătrânul meu frizer nu mai era. Pusese briciul in cui în vremea pandemiei. Ii luase locul unul tânăr , plin de tatuaje și cu un barbișon de țap care nu prevestea nimic bun   . Din difuzor se auzea un fel de tehno amestecat cu rap .

-Ia spuneți . Cum vă tund ?

–  Cum vreți dumneavoastră – incerc eu mutarea de deschidere , dar el mă privește complet nemulțumit de raspuns  .

-Dumneavoastră sunteți clientul .

Are dreptate. Nu pot arăta atâta indiferență față de podoaba mea capilară .  

-După ultima modă . Cum l-ați tunde  pe Brad Pitt .

Băiatul nu are timp de glume. Unde  sunt eu și unde e Brad .  

-Doi centimetri ! – zice el hotărât. Vă tund la doi centimetri .

De data asta e rândul meu să fiu in dubii . Ce inseamnă doi centimetri ? Cat e asta ? De unde pâna unde  se măsoară  ? Imi ia sau   imi  lasă? Am nevoie de precizări .

-Doi centimetri  ? – repet intrebarea

Omul crede ca nu prea cunosc unitățile de măsură așa că imi arată două degete împreunate.

-Cum vine asta  pe cap ??  ! – intreb cam buimăcit

Dar omul s-a cam edificat  . Sunt un caz pierdut pentru stilistica frizeristică  .

-De unde sunteți , că nu prea știți românește ? – intreabă dar și concluzionează in același timp și se pune minuțios pe treabă . Muzica techno-rap care duduie  din difuzoare intră armonios in  capul meu care începe să semene tot mai mult cu  capul unei  alpace  .

Până la urmă m-a tuns tot cum a vrut el. N-a ieșit Brad Pitt dar a ieșit oleacă de  Rod Stewart.  

Data viitoare mă duc tot la el . Dar de data asta am să vin cu lecția învățată  . Trebuie  să-i demonstrez că nu am uitat românește dar mai ales că știu toate stilurile de tuns la ultima modă   . Si dacă o să vrea am să i le și cânt . !

Alpacă de pămătuf – specie nouă pe cale de apariție

3 gânduri despre „Excursii frizeristice

  1. Dacă mă gândesc , și te văd, arăți excepțional.
    Eu am avut șansa de a reîntâlni un frizer din vechea școală. A fost bine dar nici el , săracul, nu a putut face nimic din resturile de păr care le mai aveam pe cap.
    Felicitări pentru articol.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s